14. Zona metropolitană puternică

 

Constituirea zonei metropolitane răspunde unei necesități sau oportunități determinate de evoluția organică a municipiului Pitești și a localităților limitrofe.
Opțiunea de locuire a cetățenilor cu venituri medii și mari devine periurbanul, ceea ce creează o inechitate – plătesc taxe în UAT-ul limitrof Piteștiului și consumă resurse și servicii urbanistice în oraș.

Beneficiul principal ar fi de optimizare a rețelelor de transport, creșterea standardului de locuire în zona metropolitană crearea de utilități la standarde de oraș, creșterea atractivității zonei pentru investitori (un singur punct de contact, eficiență în derularea parteneriatelor).

14.1

Vom dezvolta o Zonă Metropolitană puternică, iar Primăria Pitești va oferi terenuri industriale, pe o perioadă stabilă de timp, pentru companiile care garantează crearea de noi locuri de muncă stabile și bine plătite.

14.2

Vom oferi sprijin pentru companii, forță de muncă calificată și angajamentul pentru dezvoltarea Universității din Pitești și colaborarea între Universitate, administrație și mediul de afaceri.

14.3

Vom crea primul parc industrial din Pitești, cu facilități pentru firme, pentru a crea noi locuri de muncă bine plătite în Pitești.

Înapoi