6. Oraș curat, oraș verde.
Spații verzi și parcuri.

 

6.1

O comisie va începe imediat identificarea tuturor terenurilor abandonate sau în stare de degradare aflate în subordinea Primăriei Pitești. Trebuie analizat fiecare teren în parte și conceput un plan unitar pentru a reda cât mai mult spațiu verde piteștenilor.

6.2 Conectăm parcurile și spațiile verzi prin piste de bicicletă și trotuare accesibile

6.3

Creștem accesul piteștenilor la parcuri și spații verzi. Parcurile noastre trebuie mai bine promovate pentru a crește numărul de vizitatori și fiecare cartier trebuie să ajungă să aibă spații verzi, cât mai aproape de locuințele noastre.

6.4 Dăm viață parcurilor

Nu e de ajuns să modernizăm parcurile și să creăm noi spații verzi, voi încuraja și dezvolta cât mai multe activități sportive și culturale, evenimente dedicate care să dea viață parcurilor și orașului. Sunt un pasionat al baschetului și al sportului în general și am încercat să induc pasiunea și copiilor mei. Însă în Pitești vedem cum activitățile pentru tineri nu doar că nu sunt sprijinite, ci adesea descurajate. Cum ar arăta orașul nostru dacă, împreună cu școlile și voluntarii, am organiza multiple activități sportive în parcurile și locurile verzi din cartiere? Dacă tinerii noștri ar fi încurajați să se joace, să facă sport, să alerge și să se dezvolte. Dacă toți copiii ar avea acces seara, în weekend și în vacanțe la terenurile de sport din curțile școlilor și liceelor?

Administrația PSD-istă Ionică – Gentea – Apostoliceanu nu a fost interesată de tinerii noștri. E timpul să schimbăm asta!

6.5 Surse noi de finanțare pentru parcurile noastre

Astăzi parcurile din oraș depind de o singură sursă de finanțare: Primăria, banii din taxe și impozite. Trebuie să găsim noi surse de finanțare, să organizăm într-un parteneriat public-privat evenimente în parcurile noastre, astfel încât să bucure și piteștenii, să sprijinim și dezvoltarea parcurilor.

6.6 Modernizarea și extinderea spațiilor verzi
de-a lungul râului Argeș

Piteștiul este traversat de râul Argeș și dispune de o promenadă extinsă care, cu investiții, ar putea deveni un nou punct de atracție pentru piteșteni. Avem nevoie de un concurs internațional de proiecte pentru modernizarea întregii promenade a râului Argeș. Un imens spațiu care poate fi redat piteștenilor care vor să se bucure de orașul lor. Putem face asta.

Avem pădure și apă. Avem resurse naturale importante de care nu am știut să profităm. Piteștiul are un potențial uriaș pentru a fi transformat în orașul cel mai prietenos cu mediul din România. Un oraș cu multe activități în aer liber care să întărească întreaga comunitate. În calitate de primar voi face o prioritate din extinderea spațiului verde, modernizarea parcului Trivale și a promenadei râului Argeș.

Doar așa Piteștiul poate deveni orașul verde pe care ni-l dorim cu toții.

6.7 Salubritate

6.7.1 Identificarea tuturor parcelelor private în care sunt aruncate resturi menajere, moloz etc. și sancționarea proprietarilor pentru a descuraja apariția unor gropi de gunoi improvizate și a unor focare de infecție.

6.7.2 Reorganizarea serviciului de salubritate pentru ca acesta să funcționeze eficient.

6.7.3 Rotirea containerelor odată la 2 sau 4 ani.
Nu e normal ca un container de cartier să fie în același loc de zeci de ani, în jurul lui dezvoltându-se un adevărat focar de infecție și un miros insuportabil. Trebuie mutate la 2 sau 4 ani, pe aceeași stradă, igienizând zona.

6.7.4 Întreținerea și curățarea sensurilor giratorii din oraș.

6.7.5 Prima impresie pentru un vizitator al Piteștiului este intrarea în oraș. În zona Vămii din Pitești vedem zi de zi gunoaie aruncate. Vom avea grijă să igienizăm frecvent zona și să modernizăm intrarea în oraș, printr-un concurs de proiecte și vom instala camere de luat vederi.

6.8 Zgomot și calitatea aerului

6.8.1 Controalele asupra activităților zgomotoase vor fi frecvente, în special noaptea, pentru a ne asigura că liniștea este respectată.

6.8.2 Monitorizarea permanentă a zgomotului. Vom monitoriza nivelul de zgomot din tot orașul, astfel încât să putem acționa în zonele unde nivelul de zgomot nu se respectă.

6.8.3 Controlul permanent al calității aerului pentru a putea lua măsuri dacă aerul este poluat. Vom instala mai multe stații de măsurat calitatea aerului în întreg orașul și vom instala panouri electrice care să indice poluarea din acel moment.

Înapoi