13. Un oraș pentru toți

 

Un oraș european modern este un oraș ușor accesibil persoanelor cu handicap, dar și un oraș prietenos cu cei bătrâni care au muncit o viață pentru dezvoltarea lui și care acum s-ar putea simți abandonați.

13.1

Mă voi asigura că toate parcurile sunt accesibile persoanelor cu dizabilitati. Vom introduce leagănele pentru copiii cu dizabilități în parcuri și la locurile de joacă. Același lucru se va întâmpla cu toate instituțiile publice din subordinea primăriei.

13.2

Accesibilitatea drumurilor și spațiilor publice, cum ar fi scările ori bordurile, va fi revizuită, cu scopul de a elimina barierele arhitecturale.

13.3

Dezvoltarea unui program de locuințe comune. Voi lansa un program de locuire comună, care constă în prevenirea izolării sociale a persoanelor în vârstă și punerea persoanelor care au o casă în contact cu persoanele care au nevoie de una, astfel încât să existe o colaborare între ambele nevoi.

13.4

Voi demara proiecte de modernizare a căminelor de îngrijire pentru vârstnici, dar și de întreținere a tuturor cluburilor de pensionari din Pitești, a centrelor culturale.

13.5

Voi crea un program, alături de voluntari, studenți, ONG-uri care, împreună, prin diverse activități, să ducă la evitarea singurătății pentru vârstnici.

13.6

Programul „Ajutor la domiciliu” își propune identificarea persoanelor cu dificultăți de deplasare, singure, care vor beneficia de sprijin din partea Primăriei Pitești, prin Direcția de Asistență Socială, pentru cumpărături, plata taxelor și alte nevoi.

13.7

Planul pentru artă stradală, astfel încât tinerii noștri să poată da viață zidurilor noastre, într-o manieră ordonată, cu conținut controlat, aprobat înainte de Primăria Pitești.

Înapoi