4. Un oraș prosper
Dezvoltarea economică.

 

Calitatea superioară a vieții.
Orașul nostru trebuie să devină unul în care să vrei să rămâi. Locurile de muncă de calitate sunt un obiectiv, dar pentru a vrea să rămâi și a te bucura să locuiești în Pitești ai nevoie de un oraș accesibil, plin de spații verzi, de revitalizarea Pădurii Trivale, piste de bicicletă și un transport public de calitate. Pentru a deveni un oraș viu, vesel, trebuie ca tinerii să își dorească să rămână. Putem face asta prin susținerea vieții culturale în Pitești, așa cum se întâmplă în orașe precum Cluj Napoca ori Timișoara. Putem susține mediul de afaceri, împreună cu Primăria, să transformăm Piteștiul într-un oraș în care oamenii să se relaxeze cu muzică, teatru, artă, spectacole.
Un oraș vibrant.

4.1 Sprijinirea forței de muncă în funcție de calificare

Atunci când o întreprindere decide dacă să se mute sau să extindă în Pitești, principala problemă este lipsa forței de muncă înalt calificată . Poziția geografică a Piteștiului, apropierea de București, legat printr-o autostradă, conferă un mare avantaj pentru dezvoltarea mediului de afaceri.
Conectarea oamenilor la oportunitățile de educație și formare este esențială pentru o forță de muncă ce are calificarea necesara și cheie pentru atragerea, menținerea și extinderea mediului de afaceri din Pitești.
Primăria va fi un mediator între mediul de afaceri și instituțiile de învățământ.

4.2 Investim în micile afaceri

Este esențial să investim în micile afaceri care dau viață orașului. Afacerile care au avut cel mai mult de suferit în urma pandemiei de coronavirus. Multe dintre ele și-au închis porțile, în timp ce altele nu știu cât vor mai rezista.
Îmi doresc un Pitești în care micile afaceri cresc și inovează. Însă micii antreprenori nu au primit niciun sprijin din partea primăriei în ultimii 30 ani, nu au primit nici măcar atunci când aveau cea mai multă nevoie, în perioada stării de urgență. Fără programe de stimulare a micilor afaceri, orașul nostru nu se poate dezvolta. Să sprijinim micii antreprenori, să încurajăm tinerii să investească în Pitești și să atragem noi afaceri.
Asta trebuie să fie politica unui oraș care vrea să devină prosper.

4.3

Colaborarea cu toți actorii regionali importanți pentru dezvoltarea mediului de afaceri și o piață a muncii locală calificată. Liderii creează consens, nu dezbină. Astfel, se impune o colaborare puternică cu toate instituțiile publice, precum și cu mediul de afaceri, pentru a atrage noi investitori și a oferi locuri de muncă de calitate. Este nevoie de o strânsă colaborare cu Universitatea din Pitești, pentru a încerca să ținem tinerii aproape de oraș, nu să-i îndepărtăm. Este nevoie de o colaborare cu toate liceele din Pitești.

4.4

Direcția Economică din subordinea primarului va fi profesionalizată și va avea un rol important în atragerea de noi investitori. Un birou special va funcționa în jurul Parcului Industrial din Pitești, cu scopul de a identifica noi oportunități de afaceri, de a propune facilități economice din partea Primăriei Pitești în funcție de nevoile reale ale antreprenorilor. De asemenea, va analiza proiectele întreprinderilor, îi va ajuta să obțină finanțări și spații în noul Parc Industrial. Va exista o colaborare reală cu Universitatea din Pitești și universitățile din orașele apropiate Piteștiului pentru a atrage forță de muncă calificată și pentru a identifica nevoile de personal din partea tuturor companiilor care vor funcționa în Parcul Industrial.
Vor fi stabiliți indicatori clari de performanță, prezentați la final de an,
cu raport amănunțit și audit intern.

4.5

Pe lângă fonduri europene, avem nevoie de oameni profesioniști, care să încerce să atragă investiții cu capital străin în Pitești. Vom aveam o echipă de atragere a investițiilor străine, care va crea o bază de date cu investitorii contactați, un registru al antreprenorilor care va fi utilizat și în viitor.

4.6

Cursuri de pregătire adaptate nevoilor de pe piața muncii din Pitești. Vom organiza întâlniri periodice cu mediul de afaceri pentru a desfășura cursuri de formare profesională, în funcție de nevoile reale de pe piața muncii.

Înapoi