7. Un oraș viu

 

Istoria orașului nostru se leagă de pădurea Trivale. Suntem binecuvântați cu o oază de liniște și spațiu verde care, cu puțină viziune, ar putea fi transformat ușor într-un punct de atracție nu doar pentru piteșteni și argeșeni, ci pentru toate județele din jurul nostru.

O pădure urbană modernă, cu zone de aventură în aer liber, trasee de bicicletă, locuri de joacă și de aventuri, de care să se bucure cu toții. O administrație cu viziune ar fi putut face asta. În schimb, administrația PSD s-a ocupat în ultimii ani doar de a găsi portițe legale care să lase spațiu unor viitoare abuzuri imobiliare.
Avem nevoie de parcuri moderne în toate cartierele din oraș. De parcuri și oaze de spațiu verde aflate la maxim 10 minute de mers pe jos de fiecare piteștean. Este cea mai bună cale de a promova sănătatea și bunăstarea piteștenilor, de a încuraja activitățile în aer liber și pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Cu ajutorul parcurilor și spațiilor verzi, putem crește și o industrie locală în jurul spațiilor nou amenajate.

7.1

Vom crea cel mai frumos parc urban din România prin dublarea și reamenajarea parcului urban existent.

7.2

Voi realiza proiectul de arie naturala protejată pentru TOATĂ pădurea Trivale si voi începe împreuna cu Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Pitești promovarea Pădurii Trivale la nivel național, dezvoltand împreuna cu specialistii trasee turistice prin Pădurea Trivale.

7.3

Voi susține diversificarea activităților culturale și acordarea acestora cu prezentul, exploatarea parcului Lunca Argeșului, inclusiv zona Teatrul de Vară, prin organizarea de evenimente și festivaluri de anvergură. Festivaluri și evenimente stradale care să aducă bani la buget, nu bugetofage.

7.4

În același timp voi demara lucrările pentru sistematizarea râului Argeș – navigabilitate/ bărci, promenada și infrastructura de bază pe cheiuri pentru concesiuni (utilități – apă , curent, canal) vizând astfel transformarea malurilor Argeșului în cea mai cool zonă de promenadă și entertainment.

7.5

Orașul Pitești are nevoie de aplicații turistice inteligente. Turiștii vor avea într-o aplicație mobilă toate informațiile despre serviciile orașului nostru. Aceștia vor putea consulta atracțiile turistice, rutele turistice, clădirile istorice etc. În plus, vor putea consulta gradul de ocupare al parcărilor publice.

7.6

Tur al tuturor clădirilor istorice din Pitești. Programul va fi realizat în colaborare cu școlile și Universitatea din Pitești, astfel încât toți elevii și studenții să cunoască istoria și moștenirea culturală a Piteștiului. Avem peste 100 clădiri de patrimoniu, în care au locuit oameni care au schimbat Piteștiul și România. Trebuie să ne cunoaștem istoria.

7.7

Demararea unui studiu aprofundat pentru a afla preferințele culturale ale tinerilor din Pitești. Dificultățile pe care le avem astăzi în legătură cu nevoile, acțiunile și gusturile tinerilor fac necesar să avem studii și sondaje care să ne permită cunoașterea intereselor lor reale.

7.8

Vom reinventa si depolitiza Simfonia Lalelelor, cel mai important eveniment al orașului Pitesti, eveniment care a fost confiscat de clasa politică. Simfonia Lalelelor va redeveni un proiect al pitestenilor, un proiect modern pentru toate vârstele.

7.9

Voi susține reorganizarea și eficientizarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Pitești. Avem nevoie de un departament gestionat de profesioniști, nu de politicieni, care să aibă scopul de a face o promovare reală a Piteștiului.

Înapoi