11. Urbanism

 

Planul Urbanistic General este principalul instrument de planificare spațială pentru administrația locală, un instrument care asigură o dezvoltare armonioasă și coordonată a orașului.
Deci, pe scurt, PUG-ul are rolul de a dezvolta orașul într-un mod coerent după
o viziune clară ce ține cont de nevoile cetățenilor.

Finalizarea PUG-ului trebuie să devină prioritate zero – e cel mai important
document de planificare strategică.

PUG-ul actual e din 2010 și atunci au fost acuzați că cea mai mare parte
a documentului a fost copiată de la PUG-ul Focsaniului de către consultant.

Oprim dezvoltarea haotică a orașului!

11.1

Revizuirea și reluarea dezbaterilor pentru Planul Urbanistic General, care să țină cont de o dezvoltare ordonată, durabilă și realistă a orașului. PUG trebuie revizuit, deoarece acum este învechit, însă trebuie făcut nu pentru a încuraja abuzurile imobiliare, ci pentru a-i proteja pe piteșteni. De asemenea, fără tăieri în Pădurea Trivale! Pădurea trebuie să rămână pădure.

11.2

Vom dezvolta un plan amplu de modernizare și asfaltare a drumurilor din oraș. Înainte de asta, trebuie să ne întâlnim cu reprezentanții din cartiere pentru a prioritiza străzile care să fie asfaltate primele.

11.3

Aplicație Pitesti-City care să cuprindă mersul autobuzelor, traficul în timp real, probleme legate de rețelele de utilități, informații turistice.

Demararea proiectelor de infrastructură din Planul De Mobilitate Durabilă și Planul de Urbanism General

11.4.

Sunt proiecte care bat pasul pe loc deși toată lumea e de acord că aceste proiecte sunt cruciale pentru Pitești. Voi demara studiile de fezabilitate și în paralel vom identifica sursele de finanțare pentru execuție pentru: Noul pod peste Argeș, Pasajul Lânăriei, refacerea centurii vechi și rezolvarea conflictelor de trafic pentru a i se reda functionalitatea de centura, străpungerea nouă de la Universitatea Brâncoveanu (Calea Bascovului) până în Bascov

11.5

Identificarea și consolidarea clădirilor cu risc seismic din Pitești.

Înapoi